Geweldige prestatie van Colinda


Woensdag 06 juni 2018
De afgelopen 2 weekenden stonden voor enkele leden van de Startgemeenschap Noord-Limburg geheel in het teken van de Regionale Zuid-Nederlandse Kampioenschappen langebaan zwemmen. Beide weekenden waren de wedstrijden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven. Een van de deelnemers was Colinda van der Zanden uit Vierlingsbeek. Zij heeft deelgenomen op 13 afstanden. De eerste zaterdag zwom ze de 400 meter vrije slag in een nieuw persoonlijk record van 5:08,07. Dit was goed voor een 3e plaats. Daarna stond de 200 vlinderslag op het programma, wederom een nieuwe pr in 3:02,36 en ook daar een keurige 3e plaats. Niet lang erna kwam de 50 rugslag, ook hier een nieuwe pr van 36,29. Daarmee tikte ze net als 4de aan. De volgende ochtend al weer om 10 uur in het bad om in te zwemmen. Op het programma in de ochtend de 400 meter wisselslag. Dit werd een zeer spanende race,  waarbij Colinda uiteindelijk als 1e  aan wist te tikken in een nieuwe pr tijd van 5:53,51. Met deze tijd mag ze zich tevens inschrijven voor de Nederlandse kampioenschappen op 14 t/m 17 juni, eveneens te Eindhoven. In het middagprogramma stond het koningsnummer, de 100 meter vrije slag op het programma. Ook hier een erg spanende race en Colinda wist weer als 1e  te finishen in een nieuwe pr van 1:05,06. Met deze tijd mag ze ook meedoen op het NK. Diezelfde dag moest ze nog 2 x in actie komen op de 200 meter schoolslag ( 3e ) en op de 50 meter vlinderslag ( 2e ). Ook haar tijd op de 50 meter vlinderslag was snel genoeg om op het NK te mogen starten.  
 
Vervolgens ging het afgelopen weekend verder. Op zaterdag 2 juni eerst de 50 meter vrije slag en daarna de 200 meter wisselslag. Op beide afstanden wist ze kampioen van Zuid Nederland te worden. Ook mag ze op beide afstanden inschrijven voor het NK. Zondag 3 juni zou de zwaarste dag worden. Eigenlijk te veel afstanden ( 4, waaronder een 800 meter ), maar ze wilde ze erg graag zwemmen. Als eerste staat de 800 meter vrije slag op het programma, dit is de tweede keer ooit dat Colinda deze afstand gaat zwemmen. De eerste keer was in Gent (België) waar ze toen direct een limiettijd zwom vandaar dat ze hier vandaag mocht starten. Colinda zwom in een mooie stabiele race naar de 2e plaats in een nieuwe pr tijd van 10:49,69. Ze kwam slechte een halve seconde tekort voor goud. In de middag moest ze nog op 3 programma onderdelen uitkomen en dan merk je dat ze de 800 meter al in haar benen en armen heeft zitten. In mooie races en nieuwe pr tijden tikte ze op de 100 meter vlinder aan als 4e, om vervolgens binnen 30 minuten weer aan de start te moeten staan van de 50 meter schoolslag. Ook hier werd ze uiteindelijk 4e.  Als laatste afstand mocht ze zich opmaken voor de 200 meter vrije slag. Na een spannende race wist ze als 3e aan te tikken in nieuwe pr tijd van 2:25,94.
Al met al twee zeer vermoeiende en lange zware weekenden, maar het resultaat mag er zijn.
Na het behalen van 15 limieten, waarvan 13 afstanden te hebben gezwommen zijn er 12 nieuwe pr’s gezwommen en 10 medailles. 4 x goud, 2 x zilver, 4 x brons en 3x de 4de plaats.  Nu op naar de Nederlandse Kampioenschappen welke gehouden worden 14 t/m 17 juni te Eindhoven. Wij wensen Colinda hier veel succes toe.
 
 
 
  • Cybox internet & communicatie
  • Installatietechniek C. de Bruijn
  • Schaar en naald
  • Vertaalbureau Francissen
  • Langen Keukens & Badkamers
  • Café-zaal 't Centrum Boxmeer
  • Fysio Challenge
  • Pub Esser