Zilveren medaile voor Colinda van der Zanden tijdens regionale Zomer Kampioenschappen


Zondag 21 mei 2017
Regionale ZomerKampioenschappen wedstrijdzwemmen 2017 te Eindhoven zondag 21 mei 2017.
 
Deze zondag vertrokken Colinda van der Zanden en Bernadette Verstegen om 08.45 uur naar het "Pieter vd Hoogenbandstadion" te Eindhoven om daar deel te nemen aan de Regionale Zomerkampioenschappen van district Zuid. ( Zeeland, Noord Brabant en Limburg ). Er werd gezwommen in het 50 meterbad.
Colinda moest al om 11.00 uur het water in voor de 400 meter wisselslag. Hierop wist ze haar PR te verbeteren met 1 seconde. Uiteindelijk werd ze hierop 8e in haar leeftijdscategorie ( van de 11 deelnemers ).
Na enkele uren wachten was het rond 13.45 uur de beurt aan Colinda en Bernadette om de 100 meter vrije slag te zwemmen. Colinda verbeterde haar PR met maar liefst 3 seconden wat goed was voor een 10e plaats     ( van de 25 ) in haar categorie. Bernadette mocht ook eindelijk haar eerste afstand van de dag zwemmen. Ze kwam erg dicht in de buurt van haar PR en werd uiteindelijk 27e ( van de 55 ) in haar klasse.
Bernadette was rond de klok van vieren aan de beurt voor de 100 meter rugslag. Ze wist haar PR te verbeteren met ruim 1 seconde en werd hiermee 13e van de 19 deelnemers.
De laatste afstand voor beide dames was de 50 meter vlinderslag ( om ca. 17.20 uur ). Bernadette kwam erg dicht bij haar PR en werd in een ijzersterk deelnemersveld 15e van de 52. Keurig gedaan hoor.
Hierna moest Colinda nog haar 50 meter vlinderslag zwemmen. Met een 2e inschrijftijd behoorde ze tot de kanshebbers, maar de dag was wel al erg lang geweest. ( vanaf 09.45 uur al in het zwembad ). Toch ging ze als een speer en met een geweldige tijd van 34.40 seconden werd ze 2e in haar categorie met 19 deelnemers.  (slechts 0.26 seconden van de nummer 1 ). Hierdoor mocht ze volkomen verdiend de zilveren medaille in ontvangst nemen.
Al met al een erg lange, warme dag in het zwembad. Echter dit was toch een dag om niet snel te vergeten, mede door de tips die Bernadette tussendoor aan Colinda kon geven.
Komende zaterdag staan beide dames weer aan de start voor het vervolg van de regionale zomerkampioenschappen. Wij hopen dat ook dat weer een gezellige en succesvolle dag mag worden.
 
  • Cybox internet & communicatie
  • Installatietechniek C. de Bruijn
  • Schaar en naald
  • Vertaalbureau Francissen
  • Langen Keukens & Badkamers
  • Café-zaal 't Centrum Boxmeer
  • Fysio Challenge
  • Pub Esser