Zwemmen


Algemeen

In de zwemgroep 1 zwemmen de jongste kinderen welke in ieder geval in het bezit zijn van  diploma A. In zwemgroep 2 zwemmen de wat oudere kinderen en de meer ervaren zwemmers. Beide groepen zwemmen 2x per week. Onder leiding van gediplomeerde trainers wordt in beide groepen een goede zwemtechniek in alle slagen aangeleerd (vlinderslag, rugcrawl, borstcrawl en schoolslag), om vervolgens te trainen op het verhogen van de zwemsnelheid. Aan de conditie wordt altijd gewerkt onafhankelijk van techniek en snelheid.
Voor zwemmers die pas beginnen kan het in het begin wat zwaar zijn maar daar kan tijdens de training rekening mee gehouden worden. Onze ervaring leert dat al snel een basisconditie opgebouwd wordt waarna ook de zwaardere trainingen gevolgd kunnen worden.

Wedstrijden

Er is een mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden via de startgemeenschap Noord-Limburg bestaande uit zwemmers van Vivalo Gennep, Spio Venraij en BZ&PC Boxmeer. Voor meer informatie zie www.sgnoordlimburg.nl

De wedstrijdzwemmers van de startgemeenschap mogen in principe de trainingstijd uitbreiden door zowel met de 1e en de 2e groep mee te doen. Men kan behalve in Boxmeer op de maandag en woensdag ook nog trainingen volgen in Gennep op de donderdag/vrijdag avond. Dit kan ook in Venray op de vrijdagavond mits het bad niet te vol ligt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. 
Voor de leden die wedstrijdzwemmen van alle drie de verenigingen is er ook een training in Gennep zaterdagmorgen van 7.30 - 8.30 uur. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

(Zwem)activiteiten

In een jaar worden er heel wat activiteiten georganiseerd. Een aantal zijn puur gericht op wedstrijdzwemmen, zoals de Swimmeet in Maastricht, de 2-daagse wedstrijd in Ettelbruck Luxemburg en de Limburgse A en B kampioenschappen en de Limburgse Sprintkampioenschappen waarin ook estafettes een rol spelen. Maar ook dichter bij huis bv. het brevetzwemmen (voor alle zwemmers in de club) of de Clubkampioenschappen in mei speciaal alleen voor de leden van BZ&PC, en de clupkampioenschappen speciaal voor de wedstrijdzwemmers van de Startgemeenschap.
Op enkele avonden in het seizoen, meestal tijdens school vakanties, is er vrijzwemmen voor de leden waarbij soms ook per persoon één vriendje of vriendinnetje mee mag doen.

Aan het begin van ieder nieuw zwemseizoen, eind augustus wordt er voor alle wedstrijdzwemmers van de 3 clubs van de Startgemeenschap een speciaal Kennismakingsweekend georganiseerd waarin er een aantal activiteiten georganiseerd worden zoals speurtochten, spellen, knutselactiviteiten etc. allemaal met het doel dat de zwemmers elkaar beter leren kennen. Vermoeiend maar vooral vreselijk gezellig. Belangstellende ouders mogen meehelpen/meedoen en leren daardoor ook de zwemploeg beter kennen.

 • Bewegez
 • Café-zaal 't Centrum Boxmeer
 • Installatietechniek C. de Bruijn
 • Cybox internet & communicatie
 • EEF Makelaars
 • 't Hoogkoor
 • HTB
 • Pragmaticon
 • Pub Esser
 • Schaar en Naald
 • SponsorKliks, gratis sponsoren!
 • Vertaalbureau Francissen