Wedstrijdverslagen BZ&PC H1


Wedstrijdverslag 16 december 2017: Thalassa - BZ&PC H1
Door: Ton Gerrits 
Zaterdag 16 december stond de wedstrijd tussen heren 1 van BZ&PC en de heren 1 van Thalassa uit Helmond op het programma. We wisten niet goed wat we konden verwachten en begonnen de wedstrijd daarom wat terughoudend. Na 40 seconden opende Jack de score voor Boxmeer. Een minuutje later viel de gelijkmaker. Martijn de Bruin scoorde het tweede doelpunt en daarna er viel weer een gelijkmaker wat het eerste part op 2-2 deed eindigen.
In het 2e part liet Jack nog 2 extra doelpunten noteren en scoorde de Helmondenaren ook nog 2 keer en dat bracht de score naar 4-4. Het 3e part was wat rommelig aan de zijde van BZ&PC. We lieten mogelijkheden liggen en verspilde de bal vaak onnodig. Na een snel tegendoelpunt stonden we al 5-4 achter. Door doelpunten van Don van Elst en Jack in het begin van het laatste part kwamen we echter weer voor. Iets minder dan 4 minuten voor het eindsignaal werd de stand weer gelijk getrokken. Beide partijen hadden daarna nog kansen om de winst te pakken, echter werd er niet meer gescoord. Zo nemen we een punt mee terug van de wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie. Dit biedt goed perspectief voor de 2e seizoenshelft die in januari zal beginnen.

Wedstrijdverslag 09 december 2017: AquAmigos H3 – BZ&PC H1
Vandaag stond de hekkensluiter van de competitie op het programma. Het Heren 1 reisde af naar
Waalwijk met de instelling de tegenstander desondanks niet te onderschatten.
In het eerste partje was de tactiek dan ook: druk zetten en vol gas.
De tegenstander speelt statisch en met snelheid en techniek konden we dan ook gelijk een 1-3 voorsprong binnenslepen in het eerste partje. Het loopt nog niet op volle toeren en de midvoor van AquAmigos blijkt een probleem te kunnen worden, dus werd de strategie daarop aangepast.
De tegenpartij brengt de voorsprong het 2 e partje gelijk op 2-3, maar vanaf daar neemt
BZ&PC het heft in handen. Langzaam wordt de voorsprong uitgebouwd en uitgebouwd tot 3-11. Op een zwak moment in de wedstrijd scoort de tegenstander nog driemaal achter elkaar, maar het mag voor de eindstand niet deren: die is 16-6, dus overtuigend gewonnen.

Wedstrijdverslag 28 oktober 2017: BZ&PC H1 - ARGO2
Door: Gerardo Petronilia
Op zaterdag 28 oktober, na twee weken pauze, stond de volgende thuiswedstrijd tegen het relatief jonge Argo 2 op het programma. Het eerste part ging het wat rommelig in onze verdediging waardoor wij snel in het begin van de wedstrijd een goal tegen kregen. Die achterstand wisten wij snel gelijk te trekken met een goal van Don van Elst. Hierdoor eindigden wij het eerste part met 1-1. In de rust werd de ploeg op scherp gezet qua verdediging. Dit wierp meteen zijn vruchten af in de tweede en derde part met mooie goals en combinaties van de spelers van BZ&PC. In de laatste part zetten wij nog een tandje bij, waardoor de tegenstander niks meer kon inbrengen en hierdoor de wedstrijd eindigde in de mooie 10-3 eindstand. Met dit resultaat toonden wij weer een staaltje teameffort net zoals twee weken geleden.
 
Wedstrijdverslag  7 oktober Gorgo 1 – BZPC 1 in Veghel
Zaterdag 7 oktober uit tegen Gorgo 1 in Veghel. In een ondiep bad, waar menig gewoon kon staan, en waar de thuisclub gewend is daar gebruik van te maken. Hiervoor werd er gekozen voor een dubbele midvoor dekking om dit voordeel voor hen er zo veel mogelijk uit te halen.
De eerste 2 partjes waren de teams aan elkaar gewaagd en was de tussenstand 5-4 . Maar de laatste twee partjes liep Boxmeer goed uit en hadden de thuis spelers meer moeite met de diepe kant.  Door de sterke verdediging lukte het Gorgo dan ook maar om nog maar 1 keer per partje te scoren, en konden we goed uitlopen, eindstand 7-12. Deze wedstrijd was een mooi staaltje team effort waar door iedereen hard gewerkt werd. Dit was goed te zien doordat de 12 doelpunten samen door 6 verschillende mensen zijn gemaakt. Waaronder  mooi schot van Timo.
 Door: Jack Heijnemans

Zaterdag 23-09-17 was het weer de eerste wedstrijd van het seizoen.

De wedstrijd werd gespeeld in Uden, tegen Zeester-Meerval.
We begonnen de wedstrijd zeer goed, we kwamen al snel op een voorsprong van maar liefst, 4 doelpunten verschil. Jack was daar de hoofdrol speler in met 4 goals in het eerste en 2 partje.  Bij het 3 partje werden we beetje verrast door de tegenstanders, doordat hun een andere tactiek hadden bedacht. Daar door kregen we weer aantal doelpunten tegen, maar nog steeds op voor sprong. In het laatste partje waren wij BZ&PC niet echt heel scherp meer, waardoor het dus eindigde in een eindstand van 8-8 
Door: Wessel Lamers

Wedstrijdverslag 08-04-2017: BZ&PC H1 - Argo H1
Door: Don van Elst
De laatste wedstrijd van het seizoen werd op 08-04-2017 gespeeld in Best tegen Argo 1. Slechts één plek boven ons in de competitie belooft het een spannende wedstrijd te worden.
De wedstrijd begint echter rommelig. Een 1-0 achterstand wordt snel rechtgezet door een benutte strafworp van Leon van Welie. Daarna worden twee U20’s gemaakt door BZ&PC die  benut worden door de tegenstander.
Het tweede partje begint met nog één U20 waardoor het nu al 4-1 staat. Maar we komen terug. Op de helft van de wedstrijd is het verschil teruggebracht op 2 punten. 5-3.
Het Heren 1 lijkt nu pas in de wedstrijd te komen en overheerst het complete derde partje. Het wordt 5-4, 5-5 en dan 5-6 waardoor BZ&PC voor het eerst in de wedstrijd op winst staat. In de laatste 3 seconden volgt nog een gelijkmaker waardoor het op het laatste partje aankomt.
Het gaat over en weer als we weer op 6-7 staan volgt snel weer een 7-7. Nog eens kruipt BZ&PC naar 7-8 en moet nu echt deze voorsprong vasthouden. Helaas valt ook de 8-8 weer. Beide teams krijgen nog twee kansen in de laatste minuut maar verzuimen allebei te scoren waardoor het eindigt op een gelijkspel na een spannende wedstrijd.
Het seizoen wordt nog afgesloten bij de welbekende snackbar ‘MacViersprong’ en Pub Esser.

Wedstrijdverslag 18-03-2017: BZ&PC H1 - Lutra H1
Door: Don van Elst
Zaterdag 1 april stond een pittige wedstrijd tegen de koploper uit Helmond, Lutra 1, op het programma. Een keiharde verdediging is nodig om het hier tegenop te nemen en de boodschap van coach Cor Reijnen was duidelijk: een tegenspeler met de bal mag géén ruimte krijgen, volle press dus.
Dat het een pittige wedstrijd was, werd het eerste partje meteen duidelijk toen binnen 20 seconden de 0-1 viel. Daan Eising wist de stand snel weer terug te brengen tot 1-1, maar de rest van het partje werd het Heren 1 overrompelt en moest het met een 1-4 achterstand bekopen.
De opdracht van voor de wedstrijd werd niet goed uitgevoerd. Het tweede part werd dit echter beter opgepakt en wist de tegenstander maar één doelpunt te maken. BZ&PC had in kunnen lopen als de kansen en manmeers benut waren. 1-5.
Er lijkt een comeback op komst als Jack Heijnemans de tweede helft van de wedstrijd opent met een treffer, maar de tegenstander brengt de achterstand gelijk terug op 4 punten. 2-6.
Met 4 punten achterstand de laatste 5 minuten ingaan is een zware opgave, maar het team wil laten zien dat het zich niet zomaar gewonnen geeft. Na de zoveelste gemiste manmeer weet Jur Jansen daar eindelijk een statement van te maken door na een goed uitgespeelde manmeer van links de keeper te verassen. De wedstrijd eindig uiteindelijk op 4-8. Het eerste partje bleek te zwak gespeeld om er een spannende wedstrijd van te maken.

Wedstrijdverslag 18-03-2017: BZ&PC H1 - Gorgo H1
Door: Don van Elst
Afgelopen zaterdag 18 maart, kreeg BZ&PC de nummer 7 Gorgo op bezoek. De vorige keer werden hier kostbare punten verspeeld in een uit de handen gegeven wedstrijd. Tijd voor revange en coach Gerardo herinnerde zich het gevaar van hun midvoor nog en besloot de wedstrijd te starten met de opdracht deze dubbel uit te verdedigen.
Na een snelle 1 – 3 achterstand bleek het team nog niet klaar om deze strategie te spelen en werd snel omgeschakeld naar een press. Dit bleek effectiever en we wisten ons nog naar een 2 – 3 te schieten voor de rust.
Er moest weer teruggevochten worden en dat is precies wat het heren 1 van BZ&PC heeft gedaan. Direct na rust maakt Martijn de Bruijn er 3 – 3 van en toen we de smaak te pakken hadden waren wij de overheersende partij en maakten er nog 6 – 3 van voor de helft van de wedstrijd gespeeld was.
Met een voorsprong van 3 punten leek het alsof het geen moeite zou moeten zijn deze wedstrijd binnen te slepen. De tegenstander dacht hier echter anders over en kroop terug naar een 2 punten achterstand na het 3e part, 8 – 6.
De wedstrijd mocht niet meer uit handen gegeven worden. Wessel Lamers benadrukte dit door het partje te openen met een treffer waardoor het 9 – 6 werd. Toch werd het nog spannend toen de manmeers achter elkaar niet benut werden en onze aanval een paar keer werd teruggefloten. Gorgo wist er zelfs nog 2 goals in te werken en met een stand van 9 – 8 en nog één minuut te spelen was de wedstrijd nog niet beslist. Een van de velen schitterende reddingen van keeper Matthijs Aarts weerhield de tegestander ervan alsnog met een gelijkspel naar huis te gaan. Uiteindelijk wint BZ&PC de wedstrijd krapper dan nodig, maar telt de punten bij het lijstje. 


Wedstrijdverslag 11-03-2017: De Treffers H3 – BZ&PC H1
Door: Timo Stevens
Zaterdag avond 11 maart stonden de mannen van BZ&PC heren1 weer met negen man sterk klaar voor een lekker potje poloën in Rosmalen. De Treffers heren3 was onze tegenstander. Ze stonden op dat moment 11e in de competitie, maar dat betekende niet dat wij er niet voor zouden hoeven te werken. Wij begonnen met een 9 meter pressing om te kijken hoe de tegenstander daar op zou reageren. De eerst periode begon vrij rustig, maar na 2 minuten was het eerste doelpunt gevallen. De tegenstander had gescoord en we stonden nu met 1-0 achter. Maar dat vonden de heren niet oké dus hadden we er snel een tandje bovenop gezet. Al snel scoort Jack en maakt het 1-1 waarna Leon en Martijn de Bruijn ook snel achter elkaar scoren. En het eerste partje eindigt met 1-3 voor de Heren1 van BZ&PC. Het tweede partje begon al vrij snel met een tegenaanval van de tegenstander die het al snel weer 3-3 maakten. Wij wisten dat er dus weer een tandje bovenop moest en zijn toen heel veld pressing gaan spelen. Daardoor had de tegenstander veel moeite met aanvallen en konden wij lekker ons eigen spelletje spelen. Richting het einde het partje hadden Leon en Jack nog gescoord en liepen wij weer voor met 3-5. Het derde partje was vrij rustig, alleen Martijn de Bruijn had gescoord dus de stand eindigde met 3-6. Het 4e partje begon ook lekker, Gerardo heeft toen twee keer gescoord en wij liepen dus ruim voor met een stand van 3-8 maar helaas werd er door de tegenstander nog twee keer gescoord in de laatste minuut. De eindstand was dus 5-8 jammer van het einde maar iedereen was toch tevreden. En nu komende week weer flink trainen zodat het resultaat volgende week weer het zelfde is.

Wedstrijdverslag 04-03-2017:  SBC2000 H2-BZ&PC H1
Door: Ton Gerrits
Na een lange rit naar Breda, moesten onze heren van het eerste team  op zaterdag 4 maart even wachten op de jongste generatie zwemmers welke hun zwemles aan het afronden waren.
Het team uit Boxmeer was dun deze wedstrijd, Ulrich Ankersmit uit het heren 2 werd bereid gevonden mee te gaan ter ondersteuning. De wedstrijd start was in orde, de eerste periode ging het gelijk op. Na een halve minuut kreeg Jack Heijnemans al een u20 voor een verdedigende fout. Hierdoor konden het team uit Breda scoren uit de man meer, 1-0 voor de thuisploeg. Jack kon daarna revanche nemen met een mooi doelpunt wat de stand gelijk trok. Bij een aantal u20's aan beide kanten, trok de thuisploeg aan het langste eind en pakte de voorsprong, 2-1. In de laatste minuut van het eerste part scoorde de thuisploeg nog twee maal.
In het tweede part leek daardoor bij de Boxmeerse ploeg een dip in het spel te komen. Man meer situaties werden wel gecreëerd, maar bleven allen onbenut. De weinig kansen die gecreëerd werden, werden niet afgemaakt. De bezoekers kwamen in dit kwart niet tot scoren, waar de thuisploeg slim met de ruimtes omging en goede breaks benutten om de score uit te breiden naar 6-1.
Dit werd zo vervolgt in het derde en vierde kwart. In het laatste kwart deed Don van Elst nog iets terug door een goede midvoor actie te belonen met een mooi doelpunt. De bezoekende ploeg uit Boxmeer had echter de hele wedstrijd last van een gebrek aan felheid en overtuiging. Daarbij konden ze geen van de in totaal 7 overtal situaties vertalen in een doelpunt. De thuisploeg kon hierdoor de eindstand van 13-2 laten noteren en hun 2e positie verstevigen.
Volgende week gaan de heren van het 1e team van BZ&PC op bezoek de Treffers in Rosmalen. Ze zullen dan een feller en initiatiefrijker spel moeten laten zien om punten mee naar huis te kunnen nemen.

Wedstrijdverslag 11-02-2017:  Thalassa - BZ&PC H1

Door: Marijn Kanters
In de namiddag van zaterdag 11 februari gingen we met een negen man tellend team naar het zwembad in Helmond, waar we de 14e wedstrijd van dit seizoen zouden gaan spelen. Onze tegenstanders waren de mannen van de heren 1 uit Helmond, die op de vierde plek stonden. Voor de wedstrijd werd dan ook besloten om direct met hele veldpressing te beginnen en hopelijk zo de beruchte nummer tien niet de kans te geven van veraf een doelpunt te maken.
De eerste periode begon met een goal van Thalassa, waarna er binnen 20 seconden er nog een volgde. Dit konden de heren1 van Boxmeer niet laten gebeuren en als reactie werd dan ook door Don van Elst en Jack Heijnemans een goal gemaakt. In de tweede periode werden de meeste goals gemaakt met zes goals door de mannen uit Helmond en vijf door Daan, Jur en Jack. Waarna de stand op 8-6 voor Thalassa kwam te staan.
In de wedstrijd tot nu toe waren al een aantal spelers van BZ en PC naar de hoek van het bad verwezen door de scheidsrechter. Het was dan ook nodig dit in de rest van de wedstrijd te beperken, aangezien we met maar twee wissels op de bank zaten. Gelukkig bleef het aantal spelers dat eruit gestuurd in de derde periode beperkt tot nul, maar kregen we wel een goal tegen. In de laatste rust voor het einde van de wedsteijd staat de teller op 9-6.
Ondanks de frustratie die ontstaat nadat Thalassa ook nog de 10-6 maakt, gooit Wessel Lamers 41 seconden voor het einde nog een bal in het net van de tegenstanders. In de aanval die volgt van de tegenstander wordt helaas ook nog een doelpunt gemaakt en daarmee eindigt de wedstrijd in een 11-7 voor Helmond.

 
Wedstrijdverslag 04-02-2017  BZ&PC H1 tegen Nayade
Door: Don van Elst
Zaterdag 4 februari stond een spannende wedstrijd tegen nummer 5 ‘Nayade’ uit Eindhoven op de planning. Als nummer 6 kunnen dus belangrijke punten gepakt worden. We zijn al eens bij het team op bezoek geweest en weten waar hun sterke kanten liggen. De tactiek: de midvoor dubbel uitverdedigen en de ruimte houden in de aanval.
BZ&PC opent de wedstrijd bijzonder sterk en weet met scherpe ballen van Daan Eising en Gerardo Petronilia op 2 – 0 voorsprong te komen in het eerste part. Door een ongelukkig balletje gingen we toch met 2 – 1 de eerste rust in. Desalniettemin neemt BZ&PC de leiding. De tweede periode begint chaotisch en met veel overtredingen en U20’s aan beide kanten. Weinig manmeers worden benut en als de wedstrijd met 3 – 3 op de helft is, is het duidelijk dat we als team een versnelling hoger moeten.
Ook staan we aan het begin van het beruchte 3e partje waar we vaak een dip krijgen en de tegenstander teveel ruimte geven. Na een toespraak van Harry Heijnemans gingen we er als team weer vol tegenaan. Het was echter duidelijk dat de tegenstander dezelfde instelling had. Het ging zeer gelijk tegen elkaar op, maar Martijn de Bruijn wist het enige doelpunt van het 3e partje te maken en daarmee het team op 4 – 3 voorsprong te zetten voor het laatste partje.
In het 4e partje gaven we de beruchte midvoor teveel ruimte en wist hij het gelijk te maken. BZ&PC herpakt zich en bouwt de voorsprong weer uit tot 6 – 4. Mede dankzij een strakke bal in de kruising na een goede zwemactie van een van de jongste H1 spelers Martijn Kanters. Met nog ruim een half partje te spelen gaat er iets mis. De tegenstander maakt nog 6 – 5 en na veel onduidelijkheid over een U20 valt ook snel de 6 – 6. Op dit moment staat er nog ruim een minuut te spelen op de teller en is de wedstrijd op het scherpst van de snede. Na een mislukte laatste aanval breekt er nog een tegenstander door en deze weet een bal ongelukkig nog in de goal te werken, waardoor de wedstrijd op 7 seconden voor het einde gespeeld is en eindigt op een 6-7 verlies.


Wedstrijdverslag 28-01-2017 AquAmigos H3 tegen BZ&PC H1
Door: Wessel Lamers
Zaterdag 28 januari 2017 zijn we met 9 man sterk vertrokken naar Waalwijk om weer een lekker potje te waterpolo’en. Voor de wedstrijd kregen we weer de instructies van Jack Heijnemans om vanaf 9 meter druk te zetten.
We begonnen de wedstrijd sterk met het eerste doelpunt van Don van Elst van BZ&PC H1. We merkten aan de tegenstanders dat ze veel stil lagen en wij daar gebruik van konden maken. De eerste periode is geëindigd in 0-1.
De tweede periode begonnen we zeer sterk met twee doelpunten van Wessel Lamers van BZ&PC H1. Dat werd gevolgd door Don van Elst met het derde doelpunt. Leon van Welie die maakte er nog een mooi doelpunt achteraan waardoor de tweede periode eindigde in een tussenstand van 1-5, in het voordeel van BZ&PC H1.
Na de tweede periode kregen we een boost voor de derde periode aangezien we afgelopen wedstrijden het in de derde periode vaak lieten liggen. Ons motto was ‘derde periode is voor ons en laten ons niet kennen’. De draad hebben we dus opgepakt en hebben we de derde periode ons koppie niet laten zakken.
Mathijs Aarts heeft een prachtige wedstrijd gekeept en heeft heel wat schoten op goal van de tegenstanders weten tegen te houden.
Uiteindelijk in de vierde periode werd de cap van Wessel Lamers kapot getrokken. Waar de tegenstander later spijt van kreeg en met sportief gedrag zijn excuses aanbood. De eindstand van deze wedstrijd tussen AquAmigos H3 & BZ&PC H1, was 5-12 in het voordeel van BZ&PC H1.

Wedstrijd verslag 21-01-2017: Njord H4 - BZ&PC1 H1
Door: Martijn de Bruijn
Zaterdag 21 januari heeft het heren 1 van BZ&PC overtuigend gewonnen van de heren van Njord 4 in Veldhoven. Het werd in Veldhoven maar liefst 16-3 in het voordeel van de formatie van de trainers Heijnemans.
Hoewel het van de cijfers niet af te lezen is, begon BZ&PC erg slecht aan deze wedstrijd. Dat moesten ze bekopen met een tegendoelpunt van Njord. Gelukkig werd BZ&PC door dit tegendoelpunt goed wakker geschud, waardoor BZ&PC meer druk ging zetten. Dit resulteerde in het eerste partje meteen in 4 doelpunten: 2x Daan Eising en 2x Jack Heijnemans.
Deze scherpte werd in het tweede partje behouden. Af en toe waren er mooie combinaties te zien. De jeugdige heren uit Veldhoven hadden nog geen antwoord paraat. Uiteindelijk scoorden de heren van BZ&PC in het 2e partje nog 4 maal. Gescoord werd er door Ton Gerrits, en wederom lieten Daan, en topscoorder Jack met een afstandsschot van ongeveer 10 meter zien deze wedstrijd goed in vorm te zijn. We gingen rusten met een stand van 1-8.
We begonnen het 3e partje weliswaar met een doelpunt van Gerardo Petronilia. Maar zoals meerdere wedstrijden dit seizoen, nam de Boxmeerse ploeg, verbazingwekkend gas terug in het 3e partje. En kon Matthijs aarts tweemaal achter elkaar de bal uit het net vissen. Overigens keepte en coachte hij de rest van de partij een puike wedstrijd. Uiteindelijk hervond BZ&PC aan het eind van he 3e partje haar vorm, wat resulteerde in nog 2 goals, waarvan een mooie uitgespeelde aanval van Leon van Welie. Voorafgaand een mooie pirouette van Jack. Geheel ongeschonden kwamen we niet uit de strijd in het 3e partje. Pechvogel Loek Reijnen kon de kant opzoeken met een vermoedelijk gebroken neus.
De wedstrijd ontpopte zich in het 4e partje in een waar doelpunten festijn. Waarin met name Gerardo Petronilia zich ontpopte als goalgetter met maar liefst 3 doelpunten, totaal 4. Ook Wessel en Don pikte nog hun doelpuntjes mee. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 16-3. BZ&PC kan terugblikken op een fantastisch resultaat.
Van uw verslaggever uit Nijmegen.

Wedstrijd verslag 14-01-2017: BZ&PC1 H1 - SBC2000 H2
Door Leon van Welie
Het is zaterdag 14 januari ’17. De eerste wedstrijd van 2017. We zijn met z’n allen het jaar goed begonnen door met een groot team (geen afmeldingen) te starten. Iedereen was er en we waren dus met een flink aantal wissels op de kant. Dat betekende veel zwemmen en uitrusten doe je maar op de kant!.
De eerste periode begon ook goed, de eerste 2 doelpunten zijn ook voor ons. Daan Eising zet het eerste doelpuntje van 2017 voor het Heren 1 van BZ&PC. Gevolgd door Jack Heijnemans. Ook krijgen we 2 man-meer situaties een in de 1e periode en 1 in de 2e die we helaas niet benutten.
Het tweede part beginnen we ook weer goed door met een doelpunt te beginnen en (we spelen tegen de nummer 2 van de competitie). Het staat op dit moment 3-0 voor BZ&PC. Hierna weet SBC ook een doelpunt te zetten door een man-meer situatie en daarna hebben hun ook de smaak te pakken. Ze zetten daarna vrij snel een 2e doelpunt en het staat 3-2. Wij maken ook weer de 4-2 dus we hebben aan het einde van de 2e part weer een beetje ruimte.
De 3e periode hebben we het laten liggen. We hebben deze part met 0-2 verloren en we staan gelijk. Nu niet uit handen geven !!! In de 4e en laatste periode moest er ook echt gewerkt worden !! Nog even een treetje erbij !...
In de 4e part begonnen we goed we liepen meteen uit naar 5-4 en vlak daarna scoren we ook nog uit een man meer beide doelpunten gemaakt door Jack Heijnemans. Het is dan 6-4 geworden. Met een lichte voorsprong gaan we het einde van de wedstrijd tegemoet. Helaas mocht het niet zo zijn om deze wedstrijd te winnen. In de laatste paar minuten scoort SBC en moesten we het met een gelijkspel doen. Jammer… Maar met dit resultaat tegen de nummer 2 mochten we zeker niet klagen.

Wedstrijd verslag 12-11-2016: BZ&PC1 H1 - De Treffers H3
Door Daan Eising
Na een korte onderbreking in de competitie van drie weken heeft ons Heren 1 de draad weer opgepakt waarmee het dit seizoen is begonnen, namelijk met winst. BZ&PC domineerde de gehele tijd de wedstrijd, die afgesloten werd met een 10-2 overwinning. Ton Gerrits mocht het eerste doelpunt maken na ruim twee minuten gespeeld te hebben. Martijn de Bruijn wist zijn positie als topscoorder te verstevigen met vier doelpunten, waarmee hij op een totaal van 11 doelpunten komt. Met de winst op de Treffers heeft het Heren 1 de zesde plaats in de competitie weten te verstevigen.

Wedstrijd verslag 19-11-2016: Gorgo H1 - BZ&PC1 H1
Door Matthijs Aarts
Op zaterdag 19 november vertrok het heren 1 team met 11 man richting Veghel. In zwembad De Beemd werd om 20:15 gestreden tussen de toenmalig nummer 7 (BZ&PC heren 1) en nummer 8 (Gorgo heren 1). Gerardo Petronilia scoorde halverwege de eerste periode het eerste doelpunt van de wedstrijd: 0-1 voor BZ&PC. Gorgo kwam snel terug en zorgde er voor het einde van de eerste periode voor dat zij met 3-1 voor stonden. In de tweede periode werd driemaal een speler van BZ&PC en driemaal een speler van Gorgo uitgesloten, waarbij Gorgo tweemaal uit hun manmeer wist te scoren en BZ&PC maar eenmaal (een doelpunt door Don van Elst): eindstand periode twee 5-2. In periode 3 scoorde Gorgo vlak na het startsignaal de 6-2, waarna zij ook nog eens de 7-2 wisten te scoren uit een manmeer. Pas bij een 7-2 achterstand realiseerde het heren 1 van BZ&PC dat zij te weinig felheid in hun spel hadden laten zien en nu echt strijdlustig moesten gaan spelen, wilden ze nog kans maken om te winnen. Vlak voor het einde van periode 3 wist Jack Heijnemans BZ&PC naar een 7-3 te helpen. In de laatste periode wist Gerardo Petronilia opnieuw te scoren en legde Martijn de Bruijn de bal ook eenmaal in het net van de tegenstander. Bij een 7-5 achterstand kreeg BZ&PC1 nog tweemaal de kans door uitsluitingen bij Gorgo, maar deze werden niet benut. Helaas verliest BZ&PC1 deze wedstrijd met 7-5, waardoor Gorgo in de competitiestand BZ&PC1 inhaalt en zij nu op de 6e plaats staan, waar het heren 1 op plek 7 blijft steken. Conclusie van de wedstrijd: wanneer wij vanaf periode 1 de strijdlust hadden getoond die we in periode 4 toonden had winst er in kunnen zitten.

Wedstrijd verslag 26-11-2016: BZ&PC1 H1 - DZT H4
Door Jur Jansen:
Nadat de wedstrijd voor ons voor meer vertraging had gezorgd dan de gemiddelde Veolia trein, en meer adrenaline had gecreëerd dan dat je krijgt als je uit een vliegtuig springt, waren we dan eindelijk klaar om te beginnen.
Met de tactiek: ‘Knallen vanaf de eerste seconden’, begonnen we aan de wedstrijd. Martijn de Bruijn had deze tactiek maar al te goed begrepen, in de eerste twee minuten legde hij twee prachtige ballen (Mikasa’s) in het net. De rest van het eerste partje verliep rustig (2-1)
Het eerste partje ging soepeltjes, dus het tweede partje begonnen we met dezelfde tactiek. Jack opende het tweede partje met een mooi schot uit een ´man-meer-situatie’. DZT antwoorde met een strafworp die ze erin gooide. Uiteraard wouden wij ook een strafworp, minder dan een minuut later kregen wij er dan ook een, die Wessel er zeer strak ingooide. Met nog een 2de doelpunt van Wessel liepen we uit naar 5-2.
Hele veld pressen was de tactiek waar we onze voorsprong mee wilden vergroten. DZT hadden ook duidelijk van tactiek veranderd, die opende het vuur, met 2 snelle doelpunten in de eerste minuut kwamen ze terug naar 5-4, dit konden ze echter niet lang volhouden. BZ&PC hervatte hun spel snel en gingen er fel tegenaan met twee doelpunten van Jack en Jur, en een doelpunt van Wessel liepen ze waanzinnig uit naar 10-5.
Dit konden we in het laatste partje goed volhouden. Het publiek kon genieten van prachtige combinaties aan mooie doelpunten. Met wederom een doelpunt van Jack (topscoorder van de wedstrijd) een doelpunt van Don en Ton, en twee doelpunten van Leon. De eindstand van de wedstrijd was 15-7. Een sportieve maar vooral leuke wedstrijd.

Wedstrijd verslag 10-12-2016: Lutra H1 - BZ&PC1 H1
Door Gerardo Petronilia
Afgelopen zaterdag stond de een na laatste uitwedstrijd van het jaar op het programma tegen de nummer 1, Lutra heren 1 uit Helmond. BZ&PC was vastberaden om de heren van Lutra uit Helmond te gaan verrassen. BZ&PC hield er al rekening mee dat het bad aan één kant 1.80 diep is en dat de ploeg daarmee zijn voordeel eruit ging halen. BZ&PC begon de wedstrijd goed met een mooie openingstreffer(backhand) van Jack Heijnemans uit de midvoorpositie. Lutra was hierdoor verrast, maar ze trokken later, na ongeveer twee minuten spelen, de stand weer bij naar 1-1.
In de tweede periode ging het gelijk op en BZ&PC bood goed tegenstand. Lutra scoorde vanuit de manmeer 2-1 en later trok Don van Elst (BZ&PC) de score weer bij naar 2-2 met een mooi schot  laag in de verre hoek. Hierna scoorde Lutra tweemaal en 2 seconden voor het einde van de tweede periode scoorde Leon van Welie (BZ&PC) uit een manmeer situatie de 4-3. In de derde periode liet BZ&PC Lutra ontsnappen uit zijn grip. Door een paar keer balverlies, wist Lutra hieruit 3 keer te scoren waarbij de derde periode eindigde in het voordeel van Lutra met 7-3.
Na een stevig gesprek aan het begin van de vierde periode, begon BZ&PC weer sterk aan de wedstrijd. BZ&PC speelde hele veld pressing en Lutra had het weer lastig. De heren 1 van BZ&PC speelde meer geconcentreerd  en strijdlustig. Hieruit scoorde Jack Heijnemans(BZ&PC) de 7-4 uit een manmeer situatie. Even later scoorde Lutra waarbij de score op 8-4 stond in hun voordeel. BZ&PC heren 1 bleef door strijden en vlak voor de laatste minuut scoorde Gerardo Petronilia(BZ&PC) maar helaas was de periode voorbij en de heren1 van BZ&PC trokken aan het kortste eind en de vierde periode eindigde in 8-5.
Het was een leuke wedstrijd en als BZ&PC heren 1 in de derde periode de grip niet was verloren dan had Lutra heren 1 uit Helmond het heel moeilijk gehad tegen ons.

Wedstrijdverslag 17 december 2016: BZ&PC H1 - Argo H1
Door: Jack Heijnemans
Na vorige week een puike wedstrijd tegen de koploper gespeeld te hebben die we weliswaar verloren hadden, maar waarin er hard gewerkt werd en we ook druk konden houden op de tegenstander. Was het de bedoeling deze trend voort te zetten in de wedstrijd tegen Argo, die maar 1 plekje boven ons staat. En zo het jaar nog mooi af te sluiten.  Echter vanaf het begin van de wedstrijd misten we de vechtlust. De eerste periode werd dan ook met 2-3 verloren, waarvan de 2 doelpunten van ons beide 5 meters waren die door Martijn de Bruin netjes afgewerkt werden. De tweede periode probeerden we de motivatie wat te stimuleren door over te gaan naar een full press, maar ook de heren van Argo wisten daar gebruik van te maken. Door de press kwam er meer ruimte voor hen om op de break te gaan en dit hebben ze dan ook netjes uitgebuit, ze wisten die periode weer 1 keer vaker te scoren dan ons en aan het einde van de tweede periode was het 4-6. Het lukt ons maar niet om aanvallend een goede druk te kunnen geven. Aanvallen duurde lang voordat ze opgezet waren. En ook de derde periode lukte het ons niet om dichterbij te komen 7-10. Het begint wellicht een saai verhaaltje te worden maar ook de 4de periode wisten we de mindset niet om te zetten. We hebben de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen en de vechtlust van vorige week niet kunnen oppakken. Uiteindelijk is de wedstrijd met 9-13 verloren, en hebben we ieder partje met 1 doelpunt verloren.
Wedstrijd verslag 10-12-2016: Lutra H1 - BZ&PC1 H1
Door Gerardo Petronilia
Afgelopen zaterdag stond de een na laatste uitwedstrijd van het jaar op het programma tegen de nummer 1, Lutra heren 1 uit Helmond. BZ&PC was vastberaden om de heren van Lutra uit Helmond te gaan verrassen. BZ&PC hield er al rekening mee dat het bad aan één kant 1.80 diep is en dat de ploeg daarmee zijn voordeel eruit ging halen. BZ&PC begon de wedstrijd goed met een mooie openingstreffer(backhand) van Jack Heijnemans uit de midvoorpositie. Lutra was hierdoor verrast, maar ze trokken later, na ongeveer twee minuten spelen, de stand weer bij naar 1-1.
In de tweede periode ging het gelijk op en BZ&PC bood goed tegenstand. Lutra scoorde vanuit de manmeer 2-1 en later trok Don van Elst (BZ&PC) de score weer bij naar 2-2 met een mooi schot  laag in de verre hoek. Hierna scoorde Lutra tweemaal en 2 seconden voor het einde van de tweede periode scoorde Leon van Welie (BZ&PC) uit een manmeer situatie de 4-3. In de derde periode liet BZ&PC Lutra ontsnappen uit zijn grip. Door een paar keer balverlies, wist Lutra hieruit 3 keer te scoren waarbij de derde periode eindigde in het voordeel van Lutra met 7-3.
Na een stevig gesprek aan het begin van de vierde periode, begon BZ&PC weer sterk aan de wedstrijd. BZ&PC speelde hele veld pressing en Lutra had het weer lastig. De heren 1 van BZ&PC speelde meer geconcentreerd  en strijdlustig. Hieruit scoorde Jack Heijnemans(BZ&PC) de 7-4 uit een manmeer situatie. Even later scoorde Lutra waarbij de score op 8-4 stond in hun voordeel. BZ&PC heren 1 bleef door strijden en vlak voor de laatste minuut scoorde Gerardo Petronilia(BZ&PC) maar helaas was de periode voorbij en de heren1 van BZ&PC trokken aan het kortste eind en de vierde periode eindigde in 8-5.
Het was een leuke wedstrijd en als BZ&PC heren 1 in de derde periode de grip niet was verloren dan had Lutra heren 1 uit Helmond het heel moeilijk gehad tegen ons.

Oefenwedstrijd BZ&PC heren 1 tegen KSV Kevelaer in Duitsland
Na de wedstrijd van BZ&PC Heren 1 tegen Merlet 1 op 10 oktober 2015 in Cuijck werd ik benaderd door de trainer van de club KSV in Kevelaer Duitsland. Hij vroeg aan mij of wij het leuk zouden vinden om een oefenwedstrijd te spelen tegen KSV in Kevelaer. Ik ken de trainer van vroeger van waterpolo in Nijmegen. Ik zei dat ik het een leuk idee vond en het bij de mannen zou gaan polsen of zij ook zin in hadden in een oefenwedstrijd. De heren waren super enthousiast en toen was snel alles geregeld. Op woensdag 14 oktober 2015 vond onze eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen Kevelaer plaats.

Het mooie van een oefenwedstrijd is dat we onze tactiek uit kunnen proberen en elkaar beter leren vinden in het spel. In de eerste oefenwedstrijd liep dat nog niet zo lekker, maar in het daarop volgende tweede oefenwedstrijden ging dat wel goed en wonnen wij met ruime cijfers. Ook goed voor het zelfvertrouwen. De patroontjes zaten redelijk goed in en mentaal waren wij sterker geworden. 
 • Bewegez
 • Café-zaal 't Centrum Boxmeer
 • Installatietechniek C. de Bruijn
 • Cybox internet & communicatie
 • EEF Makelaars
 • 't Hoogkoor
 • HTB
 • Pragmaticon
 • Pub Esser
 • Schaar en Naald
 • SponsorKliks, gratis sponsoren!
 • Vertaalbureau Francissen